Beleeftuin 30 november 2019.

Zaterdag 30 november zijn een aantal leden van Krachtig Sociaal Groen op visite geweest bij de beleeftuin Wolvega. En omdat het winter is, hadden ze een groot aantal vetbollen meegenomen voor de beleeftuin. Die hebben ze samen met de bewoners opgehangen voor de vogels. Tevens is er nu een “wintervoorraad”, zodat de bewoners in de aankomende maanden de hongerige vogeltjes ook kunnen voorzien van eten. Het is tenslotte leuk en gezellig al die vogels te zien snoepen van de opgehangen vetbolletjes.

De beleeftuin is een prachtige locatie van 7500 vierkante meter, met 3600 bomen, struiken en vaste planten. Er is een mooie bewegingstuin aangelegd. Er is beplanting met oude rassen, er zijn moes- en pluktuinen en er zijn vraagbordjes met bijvoorbeeld een vraag als: “Welke fruitbomen kent u?”

Op deze manier blijven bewoners actief en gestimuleerd op hun eigen niveau. Dit gebeurt door het prikkelen van de zintuigen en door middel van de groene herinneringen van de bewoners, die meestal in de groene leefomgeving van Weststellingwerf hebben gewoond, gewerkt en geleefd.

Krachtig Sociaal Groen heeft genoten van de mooie gesprekken en de lieve herinneringen die de bewoners met de leden hebben gedeeld tijdens de bezichtiging van de tuin en het ophangen van de vetbolletjes.