Help Dundas met restaureren van de locomotief.

Zoals velen van jullie weten is de historische locomotief NA 164 in april 2019 naar Noordwolde gekomen om gerestaureerd te worden onder leiding van D.J. Dundas, en met het toeziend oog van Het Vlechtmuseum. 

Dundas was al een aantal jaar bezig om de locomotief naar Noordwolde te halen, maar Het Vlechtmuseum maakte het uiteindelijk mogelijk, doordat het museum Overloon het alleen maar kon schenken aan een ander museum. Dat was voor Dundas het laatste struikelblok, ook al had hij destijds alles geregeld. Maar het is gelukt!

De restauratie is inmiddels in volle gang, maar niet probleemloos. Dit heeft op dit moment vooral te maken met, zwaar materiaal, want de locomotief is een zwaar oud ijzeren "monster". Maar Dundas loopt tegen het struikelblok op van gereedschap. De grote oude en vreemde maten die moeilijk of niet te vinden zijn.

De Stichting Gered Gereedschap heeft hem hiermee erg geholpen door hem een bak vol met niet gangbare maten te schenken. Daar zal dankbaar mee gesleuteld worden aan de locomotief, maar het einde is nog niet in zicht.

Krachtig Sociaal Groen Weststellingwerf heeft aangeboden om hem te helpen. We gaan vragen om de meest uiteenlopende dingen. Daarom houden we ook iedereen op de hoogte over de vorderingen van de restauratie van de locomotief via de website, Facebookpagina en onze nieuwsbrief.

We willen toch allemaal dat de locomotief straks een mooi plekje krijgt in Noordwolde zodat dit stukje belangrijke geschiedenis bewaard blijft voor onze kinderen en kleinkinderen.

Houd de website en de fb-pagina in de gaten, en help Dundas met restaureren van de locomotief.