Valentijnstaart voor Brandweer

Elk jaar rondom Valentijnsdag worden in de Gemeente Weststellingwerf vrijwilligers door Krachtig Sociaal Groen Weststellingwerf in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan de gemeenschap in Weststellingwerf.

Dat doen wij dit jaar door de vrijwilligers van Veiligheidsregio Fryslân- Post Scherpenzeel
een taart aan te bieden voor hun inzet.
Het mag dan wel vrijwillige brandweer heten, vrijblijvend is het zeker niet.

Deze mensen staan 24/7 paraat voor mens en dier.
Het korps bestaat uit 14 vrijwilligers: 12 mannen en twee vrouwen. Het team is zeer hecht.
Dat kan ook niet anders, zij maken mooie maar ook nare dingen mee. De brandweer houdt zich in de eerste plaats bezig met brandbestrijding en hulpverlening. De vrijwilligers hebben een opleiding tot brandweerman of -vrouw moeten volgen. De opleiding van een vrijwilliger is dezelfde als voor beroepskrachten. Zij zijn één van de jongste groepen in Fryslân. Naast de daadwerkelijke inzet is er een uitgebreid trainingsprogramma, ook is er één keer in de twee weken een oefenavond.
De mannen en vrouwen doen het brandweerwerk naast hun gewone beroep.

Van een vrijwilliger wordt verwacht dat hij of zij binnen een paar minuten na alarmering in de kazerne is. Zodra het alarm afgaat, verandert de brandweer in een strak georganiseerde machine, iedereen heeft duidelijk een eigen rol. Er moet direct gehandeld worden.
Daarom willen wij Krachtig Sociaal Groen Weststellingwerf aandacht schenken aan het belang van deze vrijwilligers en hun bijdrage aan de samenleving.
Zij staan daarvoor en zij gaan ervoor.